Varför du ska hyra/låna flyttkartonger från flyttfirman

När man ska flytta kommer man troligtvis behöva en hel del flyttkartonger för att få plats med alla sina ägodelar. Många väljer att använda exempelvis banankartonger eller billiga flyttlådor som finns att hitta i alla möjliga typer av butiker. Det finns dock flera anledningar till varför man ska låta bli det och istället se till att låna, hyra eller kanske till och med köpa sina kartonger från en flyttfirma.

Kartonger av hög kvalitet

En flyttfirma är proffs på det som gör – att hjälpa till med olika typer av flyttar. Därför använder dom sig också av bra och riktiga produkter och det kan vara väldigt stor skillnad på en flyttkartong man köper i matvaruaffären eller hos en bygghandel och på en kartong som finns hos en flyttfirma. Botten håller inte för den vikt den säger sig hålla för, handtagen går sönder och dom är av allmänt dålig kvalitet.

Det kommer utgöra ett stort störningsmoment i flytten, då man behöver packa om och organisera allt igen och igen. Att redan från start se till att låna eller hyra ordentliga flyttkartonger som håller måttet kommer underlätta på flera sätt.

Ingår ofta i priset

Har man anlitat en flyttfirma ingår ofta flyttkartonger, men inte alltid. Man ska alltid se till att fråga firman man planerar att ta hjälp från så att man vet om man kommer behöva skaffa fram kartonger på egen hand eller om man får hjälp även med detta. I dom fall det finns möjlighet att låna och man vill börja packa ett bra tag innan flytten ska äga rum så brukar inte det vara några problem, om man bara säger till i tid.

Möjlighet att hyra eller köpa

I dom fall det inte ingår i priset brukar det istället gå att hyra flyttkartonger av sin flyttfirma. Vill man så kan man också köpa ett gäng om man vet sig behöva eller ha användning av dom även i framtiden. Kartongerna som finns för försäljning hos flyttfirmorna är dock oftast bättre begagnade och fördelen är att dom håller så hög kvalitet att dom går att använda många gånger, samt att man på grund av att dom är använda får köpa dom till ett bra pris.

Att fixa fram sina flyttkartonger med hjälp av en flyttfirma har många fördelar men framför allt är det väldigt enkelt. Man slipper åka runt bland en massa butiker för att försöka hitta det man tror är bäst utan man vänder sig enkelt och direkt till firman. Att dom dessutom håller högre kvalitet än några andra kartonger hör givetvis också till en av dom stora fördelarna.