Saker du ska göra när du anlitar en flyttfirma

Dessa tips ska du ta till dig i fall det är så att du har bestämt dig för att flytta och inte göra jobbet själv utan anlita en flyttfirma. Att välja flyttfirma är en av de sakerna som kommer vara ditt viktigaste beslut i själva flyttprocessen. När du söker på internet så kommer du att få massor av olika val och att välja rätt kan vara svårt.

Ta cirkapriser från minst tre flyttfirmor
I processen att välja flyttfirma så är det bra att ringa runt till de olika och be dom uppskatta ett cirka pris för din flytt baserat på den information du kan ge dom på telefon. När man fått cirka priserna jämför man dom och hör med andra som anlitat dom vad dom tycker.

Ta hem dom till dig
När du har bestämt dig för en flyttfirma eller två så be dom att komma hem till dig så att dom ser hur mycket det är du ska ha med dig så att du kan få ett mer precist cirkapris. Det är också bra att ta hem dom så att det priset dom uppskattade där när dom såg allt matchar det som faktiskt blev flyttat. Sen att göra en inventeringslista till din flyttfirma gör att det blir ännu enklare för dom att räkna ut ett cirkapris. Att ha en lista gör också att du kommer ihåg att fråga eventuella frågor till din flyttfirma angående föremål som behöver speciell hantering.

Välj inte en flyttfirma bara baserat på priset
Det kan ju vara så att den som är billigast är också den bästa men i så fall var noga så att din research om företaget är noga genomförd så att du inte blir lurad.

Om du ser en flyttfirma med väldigt lågt pris eller tjänster som är gratis, var försiktig! Det är ofta så dom som luras vill locka dig med.

Flyttar man långt och det är en stor flytt så är rekommendationen att ta en flyttfirma göteborg som är stor och känd med ett gott rykte för då känns det som att man kan få en liten garanti på att allt kommer att gå bra dock är dom oftast lite dyrare. Är det en flytt bara inom området så är det bättre att välja en mindre flyttfirma med gott rykte, det blir lite billigare så oftast.

Ställa rätt frågor
En bra och professionell flyttfirma ger dig ALL den informationen du kommer att behöva, även svara på frågor du inte ens ställt. Dom gör detta dagarna i ända och vet vilka frågor och vilken information du behöver för att vara trygga med dom som din flyttfirma. Skriv dock ner allt du undrar över innan du besöker dom så du verkligen känner att du kan vara säker med ditt val, även dom där frågorna som känns dumma!

Fråga om extra kostnader INNAN
Det värsta som kan dyka upp vid en affär med en flyttfirma är extra kostnader som man inte visste om när man sen ska betala räkningen. Fråga vilka extra kostnader som kan tillkomma vid erat första möte så du är beredd på detta.