Från UF-företag till riktig flyttfirma

UF-företag är ett sätt att ”prova på” att driva företag. För de flesta är det bara ett test men för andra innebär det första steget till ett riktigt företag. Så var det med en flyttfirma i Växjö.

På många gymnasieskolor i Sverige finns möjligheten för eleverna att driva ett UF-företag. Man får starta upp ett påhittat företag, skriva affärsplan, göra budget och även driva företaget under en begränsad tid. De flesta av dessa företag försvinner efter gymnasietiden – men för ett par grabbar i Växjö var det självklart att utveckla sitt UF-företag till en riktig flyttfirma.

Grabbarna märkte att deras tjänst var så efterfrågad att de snart började fundera på att starta ett riktigt företag. Det är också målet med UF-företagande. Att skapa intresse och inspiration till att starta och driva egna företag.

I detta fall blev det en flyttfirma med fokus på allt genom hela flyttprocessen. Det handlar därmed inte enbart om att flytta allt utan planera, packa, flytta och administrera. I en intervju säger de att de ibland även har fått installera saker när de flyttat klart bohaget. Därmed har kunden snabbt kunnat komma på plats på nya platsen.

Inte helt lätt att gå från UF till flyttfirma

Att driva ett UF-företag är inte helt lätt – men att driva eget företag med flytthjälp av flyttfirma jabe är betydligt svårare. Det märkte grabbarna som märkte att det uppkom en rad oförberedda problem under vägens gång. Samtidigt var de noga med att påpeka att tiden som UF-företag gav dem en hel del kunskap.

En sak som de lärde sig var att kontrollera sina kunder innan jobb påbörjades. De tar därmed en kreditupplysning (i detta fall via Visma) på kunden och ser därmed dess kreditvärdighet. På detta sätt försäkrar de sig om att inte bli lurade – i alla fall minskar risken betydligt.

Aktiebolag – ett viktigt steg

På frågan vad de var mest nöjda med var svaret att de kunde starta ett aktiebolag. På frågan vad deras bästa tips skulle vara blev svaret att helt och hållet gå in för det man gör. Att marknadsföra sig och ta hjälp av andra på vägen.

I artikeln på VismaSpcs avslutar de med det allra viktigaste – man måste våga. I annat fall kommer man aldrig få någon framgång.

Källa: VismaSpcs.se

Artikeln publicerades för första gången 27:e februari 2014 på Vismaspcs.se. I artikeln presenteras grabbarnas väg från UF till flyttfirma och hur de ser på sin resa. Ett inspirerande reportage – inte minst för dig som idag driver UF-företag.